fönster

Äkta hantverk och kvalitet

Äkta hantverk och kvalitet

Är du på jakt efter nya fönster till ett äldre hus, eller bygger du nytt och söker bra kvalitet? Det är en hel del att tänka på när du köper och ska ta hand om och vårda ett hus – oavsett om du köper ett nytt eller ett gammalt. Är det nyproduktion styr du och ställer över det som är valbart, vilket kan vara olika mycket. Köper du ett äldre hus för att renovera och vill göra det med kvalitet och kärlek, så har du alla möjligheter i världen att göra det riktigt bra. Hur tänker du till exempel när du ska Köpa fönster?

 

Fönstrens skick

Beroende på vilket skick de befintliga fönstren är i kan man välja att renovera dem eller att ersätta dem med nyproducerade enligt den gamla, vackra stilen. Det är inte fullt så många som känner till hantverket att skapa nya eller renovera gamla fönster på ett hållbart och vackert vis, men de finns. Det kan röra sig om att göra en funktionskontroll för att se om fönstren går att renovera eller så behöver de kanske reservdelar, eller justeras eller kittas, målas eller tätas på nytt. Kunskapen finns, och det är väldigt mycket värt att ta hand om det vi redan har.

 

 

Om det är för sent

Visar det sig att de gamla fönstren är bortom räddning så kan du köpa nytillverkade med gammalt vackert hantverk och stil. Då beställer du utifrån de mått du själv önskar, med de snickeridetaljer du önskar. Hos en professionell fönstertillverkare finns flera yrkeskategorier representerade, såsom snickare, målare, fönster- och tätningstekniker samt såklart fönsterhantverkare. Nu när du vet att kunskapen finns – behöver du ett runt, ett bågformat eller stort fönster med spröjs – eller kanske är det pardörrar du ska specialbeställa för ditt älskade hus? Vad du än väljer – se till att det är äkta hantverk i god kvalitet!