Altandörr

Balkongdörrar att drömma om

Balkongdörrar att drömma om

Det finns flera saker som höjer värdet på en lägenhet, och en av dessa är balkongen. Oavsett om den är inglasad eller ej. För det är en extra yta och en möjlighet att kunna njuta av utomhusmiljön, utan att behöva lämna bostaden. Men för att komma dit så krävs det att man har en balkongdörr, förstås. Och det är en dörr som man oftast inte tänker så mycket på. Den ska helt enkelt bara fylla sin funktion.

Men idag finns det balkongdörrar som är som en dröm. De fyller alla funktioner som en balkongdörr ska fylla, men samtidigt är det balkongdörrar som förskönar lägenheten och hela fastigheten i sig. Många är de fastighetsägare som bestämt sig för att byta ut sina balkongdörrar och genast märker av en stor skillnad när det gäller nya ansökningar till lediga lägenheter i deras fastighet. Plötsligt är det en större mängd som är intresserade av att bo i det huset.

 

 

Utformning och säkerhet

En balkongdörr är ett sätt att ta sig ut på balkongen, så långt är det inte något konstigt. Men det innebär också att det finns en risk för att någon kan trilla ner från balkongen. Som familjens barn, hundar eller katter. Av den anledningen finns det balkongdörrar som har lås så att inte mindre barn kan ta sig ut, eller ett listigt husdjur. Men det går också att utrusta dörren med ytterligare säkerhet om man vill.

Gällande utformningen av en balkongdörr så finns det mycket att välja bland, och drömma om. De vanligaste balkongdörrarna har ett glasparti och är vita. Men det finns balkongdörrar i många olika färger och med glas i olika storlekar. För större balkonger kan man till och med välja dubbla balkongdörrar, eller balkongdörrar med öppningsbara glaspartier. Allt för att få en större närhet till balkongens utomhusyta och en ökad rymd för de boende.