köksluckor

Ge köket en fräsch känsla med nya köksluckor

Ge köket en fräsch känsla med nya köksluckor

Känns köket lite slitet? Visst vore det väl fantastiskt med ett nytt kök ­– fräscht och lyxigt. Då skulle matlagningen bli så mycket lättare och roligare. Men att byta kök innebär ofta en stor kostnad och om plånboken känns tunn är det kanske inte ens värt att fundera på. 

 

Det finns faktiskt en lösning som inte alls kostar skjortan men som ändå ger köket ett helt nytt utseende ­– att byta köksluckor. För det är just köksluckorna som ger köket dess stil. Genom att byta köksluckor kan du förnya hela kökets uttryck utan att behöva riva ner allt och bygga upp på nytt.

 

 

Måttanpassade köksluckor

 

Beroende på fabrikat av de skåp och bänkar som redan sitter i ditt kök kan det finnas färdiga köksluckor att köpa. Om du däremot inte vet vilket fabrikat ditt kök har, eller om köket helt enkelt är platsbyggt, så är det bäst att vända sig till ett företag som säljer köksluckor. De kan måttanpassa köksluckorna till ditt befintliga kök. Ett exempel på ett företag som säljer köksluckor är Köksluckan AB som du finner på https://www.koksluckan.se/sv/hem.htm

 

Hur ska man välja?

 

Det svåraste med att byta köksluckor är faktiskt att bestämma sig för vilka man vill ha. Utgå ifrån ditt köks ljusinsläpp och känsla samt din bostads helhetsintryck när du väljer färg och stil. Är det ont om ljusinsläpp kan det vara en god idé att välja ljusa köksluckor. Är köket ljust och luftigt kanske det kan vara spännande med lite dovare färger. 

 

När det kommer till stil bör du tänka utifrån din bostads övriga stil så att köket inte ”skär sig”. Ett blankpolerat kök kanske passar bättre i en modern lägenhet än i ett torp. Det bästa är att boka ett hembesök så får du se olika alternativ hemma i ditt eget kök.