golv

Golvet jordar oss

Golvet jordar oss

Golv påverkar oss mer än vi tror. Tänk bara på alla olika uttryck där ordet golv förekommer. “Han blev golvad”, “från golv till tak”, “personalen på golvet”… Golv är en central del av våra liv. Det är det vi sätter ner våra fötter på, står på, går på; det är det som ska jorda oss. Därför borde vi ta mer hand om våra golv och vara mer kräsna när det kommer till just dem. Ett golv säger så mycket om ett hem eller en lokal. Byter man ut golvet kan hela uttrycket i det rummet bli något helt annat. Man kan påverka en människas känsla i både positiv och negativ riktning.

 

Återanvänd golvet

Har man ett golv hemma som man inte är nöjd med kan man börja fundera på om det går att göra någonting åt det eller om det behövs bytas till ett nytt. Det bästa är såklart om det går att göra någonting av det som redan finns, återanvändning är ju nutidens dygd. Ett slitet golv kanske går att slipa för att sedan oljas, lackas, målas… you name it! Det finns många alternativ och här är det toppen att kunna rådfråga en expert. Behöver du rådgöra med en firma som kan utföra behandling av golv i Stockholm? FB’s Måleri och Reparationer AB är en sådan firma och du hittar dem här: http://fbmaleri.se/.

 

 

Byta golvet

Ett trägolv går dock enbart att slipa ned ett visst antal gånger innan det blir för tunt (åren mellan slipningarna kan dock vara många, många…). Har man ett golv som inte går att slipa mer kanske man behöver byta ut det. Ska man lägga in ett nytt golv har man många alternativ att välja på: laminat, betong, klinkers, heltäckningsmatta, trä… Ett parkettgolv kanske? Fiskbensparkett eller stavparkett? Enstavigt eller flerstavigt? Breda eller smala brädor? Välj något som jordar dig!