bänkskiva

Hur du väljer den perfekta bänkskivan för ditt kök

Hur du väljer den perfekta bänkskivan för ditt kök

editorial

Välj rätt material för dina behov

När du planerar en köksrenovering är ett av de viktigaste besluten du kommer att fatta att välja rätt bänkskiva. Bänkskivor tar inte bara upp en stor del av utrymmet i ditt kök, utan de utsätts också för mycket slitage. Med så många olika material, färger och stilar kan det vara svårt att veta var man ska börja. Här är några tips som hjälper dig att välja den perfekta bänkskivan för ditt kök.

image

Tänk över din unika stil

Tips nr 1: Tänk på din budget
En av de första sakerna du måste tänka på när du väljer bänkskiva är din budget. Bänkskivor kan variera i pris från 300 kronor per kvadratfot för laminat till över 1000 kronor per kvadratfot för natursten. Om du har en begränsad budget kan laminat eller butcher block vara det bästa alternativet för dig. Om pengar inte är något problem kan du välja mellan ett stort antal olika material som granit, marmor, kvarts med mera.

Tips #2: Välj ett material som passar dina behov
När du har en uppfattning om hur mycket du är villig att spendera på din bänkskiva är det dags att börja fundera på vilket material som bäst passar dina behov. Vissa material som granit och marmor kräver regelbunden tätning och underhåll, medan andra material som kvarts är nästan underhållsfria. Om du har små barn eller djur kan halkfria ytor som rostfritt stål vara ett bra alternativ för att förhindra oavsiktliga fall eller repor. Och om du letar efter något unikt kan återvunnet glas eller betong vara det perfekta valet

Tips #3: Tänk på kökets övergripande stil
När du väljer bänkskiva är det också viktigt att tänka på kökets övergripande stil. Om du har ett modernt kök med snygga linjer och minimalistiska detaljer är en enkel vit kvartsbänkskiva ett bra val. Om ditt kök däremot har mer traditionella inslag som skåp med upphöjda paneler och bakplattor av keramiska plattor, skulle något som granit eller marmor passa bättre.

Det är definitivt värt att ta sig tid för att hitta något som du älskar. Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att få en bänkskiva som passar din budget, dina behov och din stil perfekt. Kika gärna in hos https://smartkok.se/bankskiva-malmo/ för mer information!