takarbeten

Lägg krut på taket

Lägg krut på taket

Att lägga pengar på takarbeten är kanske inte det roligaste man kan tänka sig, i synnerhet inte eftersom det dessutom ofta rör sig om ganska stora slantar. Men roligt eller ej – taket är viktigt och måste hållas i gott skick. Ett trasigt tak kan snabbt resultera i riktigt trista och kostsamma skador på övriga delar av huset, samt ge upphov till otrevligheter som t.ex. röta och mögel. Hustak har en teknisk livslängd som är tänkt att vara en rekommendation på hur länge taket max bör sitta innan det behöver bytas ut eller helrenoveras. Den tekniska livslängden kan variera beroende på konstruktion och takmaterial, men brukar ligga någonstans kring 50-70 år. 

 

 

Ta hjälp av en takfirma

 

Vid behov av omfattande takarbeten som byten eller stora renoveringar, är det oftast bäst att ta hjälp av en professionell takfirma. En del arbeten går såklart att göra på egen hand, men då gäller det att vara medveten om riskerna och hålla sig rejält stadig på fötterna där uppe. En takfirma kan vara behjälplig med alltifrån takläggning och byten, till reparationer, takskottning och montering av hängrännor. Behöver du komma i kontakt med en takfirma hittar du enklast olika alternativ genom en snabb sökning på nätet. Bor du norrut och söker någon som t.ex. utför takarbeten i Östersund, kan du kika in på https://www.hetaarbeten.net/ – en proffsig firma med bred kompetens inom allt som rör tak.

 

Installera solceller 

 

Solcellspaneler är ett utmärkt sätt att minska sitt klimatavtryck genom mer miljövänlig energiförsörjning. Är du intresserad av att installera solcellspaneler på ditt tak är det en takfirma du ska vända dig till. De allra flesta har stor kunskap om just solceller och kan förutom att vara behjälpliga med själva monteringen, också komma med riktigt bra tips och råd kring hur du får ut mesta möjliga funktion från dina paneler.