Handelsträdgård

Planera trädgården eller balkongen efter vad den ska användas till

Planera trädgården eller balkongen efter vad den ska användas till

Har ni också upptäckt att trädgården eller balkongen kan bli det där extra rummet att hänga i? Vissa finner det rogivande att arbeta i trädgården. Andra vill hellre slippa tänka på ogräs och gräsmattor som behöver klippas. Det finns flera alternativ på växter att välja mellan beroende på om man vill ha det lättskött eller grönskande extra allt. Det man behöver veta innan man ger sig iväg till handelsträdgården är vad ens trädgård eller uteplats ska användas till. Vill man ha sin egna ekologiska grönsaksodling? Eller är det att få koppla av med familj och vänner i en blomstrande trädgård som man är ute efter?

 

En handelsträdgård kan tipsa om lämpliga växter

När man har någorlunda klart för sig vad man vill med sin trädgård eller balkong är man redo att besöka handelsträdgården. Det är kan vara lätt att känna sig vilsen bland alla fantastiska växter som finns, men personalen hjälper till att välja ut de växter som fyller era behov. Vill man ha växter som blommar långt in på hösten eller ha blommor som slår ut lagom till skolavslutningen? Man kanske inte vill lägga ner så mycket tid på trädgårdsskötsel och då kan man få tips på lättskötta växter. Handelsträdgårdens trädgårdsmästare kan även hjälpa till med växter som lämpar sig i vissa väderstreck. Växter som klarar magra jordar eller torka på sommaren.

 

 

Ta hjälp av en handelsträdgård

Har man inget intresse av att själv gräva ner sina inköpta plantor, buskar eller små träd så kan handelsträdgården ofta hjälpa till med detta. Även andra tjänster som att anlägga en gräsmatta, grävning av rabatter, plattläggning och anläggande av trädgårdsdamm kan man få hjälp med. Vill man ändå ha en prunkande trädgård men har inget intresse för trädgårdsskötsel, finns det handelsträdgårdar som mot en avgift kan beskära träd och klippa gräsmattor enligt din önskan.