möbeltapetserare

Rädda gamla möbler med hjälp av en möbeltapetserare

Rädda gamla möbler med hjälp av en möbeltapetserare

Det har nog inte undgått någon att hållbarhet och återbruk är den stora trenden just nu. Man ska försöka konsumera minimalistiskt (gärna second-hand), välja kvalitet före kvantitet för att sakerna ska hålla så länge som möjligt, samt laga eller uppdatera kläder, möbler och prylar istället för att slänga och köpa nytt. Denna trend ger även en spännande utmaning där man kan se hur mycket man kan dra ner på sin konsumtion samt vad man kan hitta på att göra med saker man redan äger. Har man sykunskaper kan man laga och sy om plagg för att de ska kännas uppdaterade. Eller varför inte lämna in plaggen till en skräddare om man själv inte sitter på kunskaperna. Är man lite händig kan man laga trasiga möbler och ett enkelt sätt att uppdatera dem är att måla möblerna i en trendig kulör.

Möbler med textil, som till exempel soffor eller stolar med dyna kan med lite kärlek och omsorg bli som nya igen. Så kika igenom förråds- och vindsutrymmen, det kanske finns något guldkorn som med lite omvårdnad kan bli nya favoritmöbeln i hemmet. Det är kanske inte det enklaste att göra själv, så för att få ett perfekt resultat som håller länge kan man lämna in möbeln till en tapetserarverkstad. En tapetserare har mycket goda kunskaper om vad som kan göras och hur det ska gå till.

En möbeltapetserare i Stockholm med erfaren blick och skickliga händer är Maria. Hos Marias Gardin & Tapetserarverkstad kan man lämna in sina möbler för reparation, omstoppning samt omklädnad. Förutom möbelomklädnad ägnar sig även Maria åt gardinsömnad och specialtillverkar ortopediska kuddar för sjukvården samt båtdynor efter behov (i alla storlekar och modeller). Med 35 års erfarenhet i branschen har Maria skickligheten att ge ett professionellt omhändertagande av möbler samt textilier och allt arbete utförs självklart med största omsorg och noggrannhet.