takläggare

Takläggning i Stockholm

Takläggning i Stockholm

Ett tak måste kunna klara regn och rusk för att huset inte ska drabbas av fukt och mögelskador. Men ett tak utsätts för hårda påfrestningar året om och det är viktigt att man försäkrar sig om att det håller tätt och att inte skador uppstått. Det räcker med att en vindskiva har släppt för att taket ska börja läcka. Helst ska man besiktiga taket två gånger om året, särskilt om man har ett lite äldre tak. 

Vill man ha hjälp med att besiktiga taket kan man anlita en takläggare, bästa tiden för besiktning är på våren. Då hinner man sedan under sommaren utföra eventuella reparationer och annat takunderhåll. En takläggare kan också göra upp en långsiktig underhållsplan och även bedöma när det är dags att lägga om taket. Då hinner man planera både praktiskt och ekonomiskt, och takomläggningen kommer inte som en överraskning.

 

Vad är det billigaste taket?

Ett tak håller relativt länge, oavsett taktyp. Ett tegeltak av bra kvalitet som tvättas och underhålls kan hålla så länge som hundra år. Det takmaterial som har kortast livslängd är takpapp, men det håller ändå i ungefär trettio år. Dessutom är takpapp mycket billigare än tegelpannor och går också snabbare att lägga, vilket gör att också arbetskostnaden är låg. Men när man lägger om ett tak använder man sig oftast av samma slags material som tidigare. Är man intresserad av att byta taktyp kan det vara bra att rådfråga en takläggare först, eftersom det inte är alla material som passar överallt. 

En takläggning i Stockholm är ett större projekt som kostar en hel del, även om det också höjer värdet på huset. För att slippa problem med taket och med en avrinning som kanske inte fungerar som den ska gäller det att anlita en skicklig och erfaren takläggare. Välj någon som lämnar garanti på både material och arbete.