fönster

Tekniken går framåt

Tekniken går framåt

Har du funderat på att uppgradera dina fönster? När folk renoverar sina hem så glömmer de ofta att fundera på om fönstrena är värda att byta ut. Idag räcker det inte med treglasfönster; de bör vara ljud- och värmeisolerade, hållbara men samtidigt tunna så de ger fin utsikt och släpper in mycket ljus. Fönster gör med andra ord mycket för ett hem. Är det ovanligt kallt på vintern är det kanske dags att se över hur mycket kalluft dina fönster egentligen släpper in. Om du bor centralt är det bland det viktigaste att dina fönster inte släpper in för mycket oljud.

 

Vem ska jag kontakta?

Första steget är att leta dig fram i leverantörsdjungeln. Det finns många företag som både säljer fönster och installerar dem, men för att du ska få valuta för pengarna finns det ett par saker du ska tänka på. Läs på ordentligt om företaget! Vad har de för referenser och hur länge har de varit aktiva i branschen? Även utbudet spelar stor roll. Om deras fönsterutbud är stort och varierat tyder det på att de kan sin sak. Börja med att ta kontakt och se hur snabba och effektiva de är med att behandla din offert. En bra leverantör är tydlig och välbemötande.

 

 

Vad finns det för olika modeller?

På hemsidorna finns det många olika varianter av fönster att välja emellan. Det kan vara svårt att veta vad som är vad. Pvc-fönster är energieffektiva och vinterisolerade fönster och är välanpassade för det nordiska klimatet. Ljudisolerade fönster passar bäst i stadsmiljö för att stänga ute bullret från trafiken och folkmassorna. Passivfönster är fönster med ett u-värde på 0,8* eller under. De lämpar sig bra när du letar fönster till ditt lågenergihus. Läs mer på https://www.termofonster.se/ där du kan få mer information om modellen innan du fattar ett köpbeslut.