golvslipning

Välj rätt golv och ta hand om det

Välj rätt golv och ta hand om det

Man kan aldrig riktigt tänka bort golvet när man pratar om upplevelsen av att trivas eller beundra en lägenhet, ett hus eller någon annan lokal. I många rum är det faktiskt golvet som gör den stora skillnaden för helhetsintrycket av rummet. Tänk bara på vad ett klassiskt schackrutigt golv i köket innebär för stämningen. Eller vad ett klockrent och vackert kakel i badrummet gör för de timmar du faktiskt spenderar i badrummet. Att välja rätt golv är dels ett smakval men kräver även en viss känsla för stil och design. Att sedan ta hand om golvet efter bästa förmåga, är något du kommer att tjäna på i längden.  

 

Ta hjälp om du är osäker 

Golvläggning är inte helt okomplicerat att utföra själv. Men om du bor nära västkusten finns det exempelvis ett hel del bra alternativ för att få hjälp med golvläggning i Göteborg om du söker lite på nätet. Att slipa golvet är en lättare uppgift att utföra på egen hand, du kan i regel alltid hyra en slipmaskin och använda hemma. Men även på den fronten kan du naturligtvis beställa hem servicen om du vill. Att slipa golv är inte att förringa, det är ett tungt arbete som kräver både styrka, tålamod och noggrannhet.  

 

 

Slipa golvet vart femtonde år 

Golv håller för det mesta väldigt länge trots det slitage som vi dagligen utsätter det för. Det slits av våra skor, barn och husdjur som leker på det. För att inte tala om alla våra möbler som vi drar längs golvet eller har stående ofta under många års tid. Det sägs att det rekommenderas att slipa golvet ungefär vart femtonde år. Men det finns naturligtvis inget fel i att slipa oftare än så för att upprätthålla ett fräscht golv. I förlängningen får du en kvalitativ helhetsupplevelse av dina rum!